is aan het laden

  • Home
  • Hoe het begon

01.

Hoe het begon

Hoe het begon

Gerry Baljet begint in 1991 als zelfstandig ondernemer met het opkopen, repareren en verkopen van audio-, video- en TV-apparatuur. Met een lening van 5000 gulden van vader Baljet wordt in 1991 begonnen in een winkelpand aan het Assenplein in stedenwijk Noord, in Almere.

Met kennis van techniek en gezonde ondernemersgeest wordt er tweedehands apparatuur verkocht, voor ieders budget. Na een half jaar wordt, met een lening van tante Marie, de eerste bedrijfsauto gekocht: een Opel Kadett Station.

Volgende stap

Na twee jaar overtreft de vraag het aanbod en stapt broer Johan als vennoot in het bedrijf. Taken en verantwoordelijkheden worden herschikt en daarmee is de Baljetgroep klaar voor de volgende stap. Johan gaat zich bezighouden met interne- en administratieve taken; Gerry met de commerciële activiteiten.

In de loop van de tijd breidt de Baljetgroep haar activiteiten uit met export, de verkoop van accessoires en installatie van bruingoed (geluids- en beeldelektronica). Het bedrijf van Gerry en Johan groeit uit z’n jasje en verhuist in 1995 naar een pand op Churchillweg (nr. 248) in de Staatsliedenwijk, vlak naast het centrum van Almere. Vanaf dat moment begint de Baljetgroep ook met het organiseren van evenementen.

Na ruim 10 jaar wordt ook deze locatie te klein en geeft de Gemeente Almere toestemming om het pand te verbouwen en uit te breiden met ruim 70 vierkante meter winkeloppervlakte.

Verandering

De werkzaamheden rondom het organiseren van evenementen breiden zich zodanig uit dat in 2008 intern de beslissing wordt genomen om volledig te gaan focussen op Event- en Facilitymanagement. Dat besluit valt samen met het feit dat de markt voor hergebruik van ‘bruingoed’ instort. “Men koopt liever nieuw, dan dat men laat repareren of tweedehands koopt". De Baljetgroep is de grondlegger voor de aanleg van veel glasvezel in Almere en fungeert daarvoor tevens als testlocatie.

Er komen intensievere contacten met Gemeente Almere, De Schoor, de Tomin groep, Scholengemeenschap Het Baken en meer instellingen en organisaties zoals het Zelfstandigenloket Flevoland. Er komen klanten bij zoals Ymere, Goede Stede en Unet. De eerste stappen worden gezet voor het organiseren van zeer grote evenementen, zoals het Bevrijdingsfestival in Almere.

Verhuizing

Het pand op de Churchillweg is op den duur niet meer passend voor de steeds groter groeiende bedrijfsactiviteiten van De Baljetgroep en in 2010 wordt verhuisd naar een veel ruimer bedrijfspand aan de Huchtstraat 19, op Bedrijventerrein Veluwse kant. De nieuwe locatie heeft een kleine 450 vierkante meter opslag- en 100 vierkante meter kantoorruimte. De nieuwe locatie ligt bovendien ideaal; vlakbij oprit naar de A6 en op hooguit 10 minuten naar het centrum van Almere.

Corona

Corona was uiteraard een vreselijke tijd voor velen, maar het heeft De Baljetgroep ook een mooie kans gegeven om te groeien. Wij waren heel snel met de mogelijkheid tot Online vergaderingen en in de Corona-periode was dat een hele goede oplossing om toch met elkaar in contact te blijven. Raadsvergaderingen in Almere, die wij mogen verzorgen, waren op deze manier toch mogelijk en dat voorbeeld werd snel opgevolgd door vele andere Gemeenten. Er werd zelfs een noodwet ingericht om deze manier van Volksvertegenwoordiging mogelijk te maken. Ongetwijfeld één van de redenen waarom De Baljetgroep, zowel binnen als buiten Almere, nu steeds meer met Gemeenten en overheid gerelateerde organisaties werkt.

De Baljetgroep is klaar voor de toekomst!